fbpx

Lägg till din rubriktext här

Användarupplevelser Logotyper Webbdesign Interaktionsdesign UX Grafisk profil Magasindesign Årsredovisningar

FORMGIVARE » Webbdesigner » utvecklare

Jag är här för att lösa ert behov – laddad med projektmetodik och designkunskap. Använd mig som din minibyrå, vikarie i din egen digitala byrå, på marknadsavdelningen eller i teamet du själv säter ihop för det kommande projektet. Idéer behöver inte vara färdig när vi hörs. Jag hjälper er att sortera, prioritera och överblicka möjligheterna.

• Webbdesign
• Grafisk form
• Logotyper
• Interaktionsdesign och UX
• Utveckling av webbplatser och tidningar

Formgivning av din logotyp din grafisk profil din webbplats ditt företag din produkt din organisation din kundtidning

Efter över 20 år som art director på digitala byråer och i mediahus arbetar jag vidare som egenföretagare. Frilans med möjlighet att välja gig och full frihet att styra över min och din tid för våra gemensamma arbeten.

Som art director på magasin och som konsult på webbyråer med redaktionella kunder har jag en djup förståelse för journalistiska tankesätt och behov. Jag har förutom tidningarnas webbplatser gjort magasindesign, större redesignprojekt och affärsutveckling för varumärken, inkl podradio och microbetalningar.

När tidningen Karriär efterträdde Jusektidningen 2015 gjorde jag den nya logotypen, form och typografi. Som art director har även arbetat med Reumatikervärlden, Karolinska sjukhusets personaltidning Karolina, Tidningen Personal & Ledarskap. När Biblioteksbladets design och innehållsstrategi utvecklades 2015 stod jag för ledningen redesignarbetet och som bollplank till tidningsformgivaren.

En microbyrå

Min affärsidé är enkel. Jag strävar efter att skapa välgjorda arbeten för små och mellanstora företag. Med ett prestigelöst enkelt arbetssätt för både dig och mig.

Det händer även att jag arbetar som extra kraft hos andra företag, inhouse eller på byråer. Med UX, formgivning och ledning. Men för det mesta direkt mot egna kunder.

Allt detta med erfarenhet av de flesta  roller i en digital byrå. Från Gränssnittsutveckling och Scrum-team-ledning till Account manager och VD

(siffror från Ekonomifakta.se , 30:e november 2022)

När vi samarbetar kommer du att märka att jag gärna blickar mot öppet hav. För att se ytor där dina konkurrenter flockas och ytor där din verksamhet får svängrum, mer utrymme och egen tid med din marknad. Jag tänker likadant för egen del.

Många större byråer siktar på att växa mot stora prestigefulla uppdrag för stora kunder. Stora kunder är de lila och grå segmenten här intill. Där finns pengar, men där är det trång, stressigt och allmänt pressat. Jag vet, jag har varit där.

Men 99,4 % av Sveriges företag ser inte ut så. De är små och kan känna sig en aning förbisedda hos de stora drakarna till leverantörer. Får jag ”ansiktstid”? Svarar de i rimlig tid? Är jag prioriterad när deras andra kunder ringer?

99,4 % av Sveriges företag har färre än 50 medarbetare. 72,2 % färre än 10 medarbetare. De mår bäst av samarbeten med leverantörer i en storlek som får dem att känna sig sedda och prioriterade.

Helst en frilans mitt i arbetslivet, med lång erfarenhet, även från de stora sammanhangen. – Det är jag.

Vi hjälper ditt företag att fungera visuellt

Med hinkvis av erfarenhet koncentrerad till en liten personlig verksamhet. För dig betyder det en digital byrå i miniatyr. Enkelt och smart för både dig och mig.

Art director

Jonas Melcherson

UX-designer

Jonas Melcherson

Jonas-Melcherson-2014-08-27-kvadrat

Redesign project manager

Jonas Melcherson

Senior frontend developer

Jonas Melcherson

Illustrator

Jonas Melcherson

Magazine designer

Jonas Melcherson

Varukorg
sv_SESvenska