• Oljemålningar och gouache
• illustrationer
• Beställningar till utställningar och inredning.

Jag är bildkonstnär och har mig ateljé på Lidingö utanför Stockholm, Jag driver två verksamheter. Den andra är digital design och produktion av webbplatser.

Jag gör målningar och illustrationer där jag använder mig av olika tekniker och stilar för att uppnå den berättarstil som passar bäst för olika projekt.

Jag målar ofta dramatiska aspekter av naturen. Hur ljus formar och framhäver enkla saker och hur vädret formar landskap och stadsmiljöer. Naturen är för mig en inspirationskälla som aldrig sinar eller blir ointressant.

Jag tar även uppdrag med beställningar av konst för bostäder, restauranger och kontorsutrymmen. Det brukar börja med en inledande diskussion om rummet samt kunder och smak. Konsten kan göras i stil och manér passar perfekt med tanke på rummet och kundens smak och inredningsstil.

Jonas Melcherson konstnär

Nordisk samlingsutställning med Artportable 28/6 – 9/7 2020

Havsmotiv utställda på Vattenverket, Lidingö mars till juni 2020

Konstrundan på Lidingö mars 2020 (inställd)

Vintern 2020 – större delen av den osålda kollektionen uthyrd till kontor i Stockholm city.

Höstsalongen, nov 2019

Galleri Svea
(Recontre, med Jaqueline Igelstedt)
Köpmannagatan 4, Stockholm 20 – 26 september 2019.

Konsthelgen på Lidingö, Elfvik mars 2019.
Separat utställning på Vattenverket mars 2019.

Höstsalongen på Lidingö, Dalenum popup konsthall nov 2018.

Konstrundan på Österlen,
mars – april 2018, i Brantevik.

Höstsalongen på Lidingö, Galleri Fallera nov-dec 2017.

Separat utställning, Högberga galleri nov 2017.

Högberga gård dec 2016 – juli 2017.

Högberga galleri nov 2016.

Invald i Föreningen Lidingökonstnärer december 2016

Utbildning: Riddarfjärdsskolan/Grundis 1990 – 1991 (Måleri, bildkommunikation, konsthistoria, grafik, skulptur).

Uppväxt på Södermalm, Stockholm och bor nu på Lidingö.

Något yngre än nu, studerade jag klassisk konst som måleri, skulptur, grafik, fotografi, visuell kommunikation och konsthistoria. Arbete som grafisk formgivare tog vid och och sedan 15-20 år är jag främst anlitad för formgivning av digitala medier. Yrket brukar kallas webbdesigner. Jag formger webb- och papperstidningar, företagshemsidor, e-handel och visuell identitet före företag. 2010-2015 arbetade jag mer med ledning och affärsutveckling som VD.

2015 tog jag en lång paus från den intensiva arbetslivet i mediebranschen. I sådana situationer får man tid att se sig omkring. Jag insåg då att jag längtade tillbaka till det kreativa arbetet från min tidigare karriär. Jag saknade inte bara kreativiteten i webbdesign, jag saknade också konsten.

När jag började att visa mina tavlor, stod det snart klart att de var mycket uppskattade. Jag fick förfrågningar om att köpa de tavlor jag hade gjort för avkoppling ock fick några nya beställningar.

I över 20 år som grafisk formgivare och digital har jag upprätthållit mitt måleri på fritiden. Inget mer än så, tyvärr. Från september 2016 jag fortsätter min karriär som frilansande formgivare och jag får således en möjlighet att avsätta mer tid åt konst.

Med mig har jag erfarenhet av stora designprojekt och en förmåga att organisera kreativt arbete. Efter en lång karriär där jag dagligdags presenterat och tagit betalt för kreativt arbete har jag en stark känsla av hur mitt arbete uppfattas. Jag är van att organisera och strukturera processen för att nå en hög nivå inom budget och tidslinjer. Erfarenheter som rimligtvis ger stadga och vägledning i en konstnärsverksamhet. Förmågor jag troligen inte hade skaffat mig om jag börjat min konstnärliga karriär direkt efter konstskolorna.

Företaget

Namn: Jonas Melcherson Konstnär (enskild näringsverksamhet).
Adress: Nautilusvägen 7, 18166 Lidingö
Kontakt: +46706790996 or mail@jonasmecherson.com

(Separerat från mitt aktiebolag)