fbpx

Lägg till din rubriktext här

Grafisk profil för Unum Tax

Nytt ur ateljén – en grafisk profil för Unum Tax.

Sveriges nya skattebyrå drivs av medarbetarna, alla är delägare och mycket engagerade. Vi har haft en väldigt kul och enkel resa fram till byråns visuella identitet och utseende. Tack för ett bra arbete alla på Unum Tax.

Vi inledde med ett strategiskt förarbete i september. Vi utforskade vad företaget står för och hur vi bör uppträda och se ut under en rad trevliga möten på kaféer runt om i Stockholm. Under den tiden var alla de blivande delägarna i olika faser av uppsägning, avveckling och föräldraledighet. Alla uppträdde proffesionellt och med respekt för sina tidigare arbetsplatser.

Den respekten och lojaliteten till varandra och en branschheder var inspirerande att se. Det bidrog till att vi med stadig mark under fötterna vågade ta det nya företaget till en modig och uttrycksfull visuell identitet.

Resultatet ser ni här. Enighet genomsyrar både det nyregistrerade namnet och det grafiska uttrycket. 

Det nutida typsnittet Silka av de Spanska kreatörerna på Atipo är bastypsnitt. Logotypens bokstäver har däremot ett avlägset ursprung i Big Caslon, Matthew Carters väldigt lyckade fontprojekt 1994 i och med omarbetning av 1700-talets Caslon.

Logotypens bokstäver är baserade på en del av formerna ur Big Caslon och även Century Schoolbook. Sedan har mycket av typsnitten rensats bort. Det som är kvar är ett minimum av endast de viktigaste seriferna och ett nedbantat antal streck. 

Figuren över logotypen, logogrammet är två ihopknutna ringar, laddade med symbolik för medarbetarna, vi andra ser att den kan symbolisera enighet, oskilljaktighet och runda mjuka former.  

Mönstret nedan, bakom logotypen ovan är handritade knutar där inte en enda går att få loss. Alla sitter ihop med någon annan. Mönstret är en bara några centimeter stor kvadrat och alla kanterna är justerade så att mönstret upprepas i oändlighet utan hack. 

Som en tapet.

Nedan, ett utdrag ur Unums Palett, där alla färger har en bas i företagets värdegrund.

Psst Unum…

– jag hoppas fortfarande att vi kan etablera ”taxery” som ett serviceyrke i linje med bakery.

Varukorg
sv_SESvenska