fbpx

Lägg till din rubriktext här

Formgivning och projektledning när Juseks nya tidning Karriär utvecklades

Det här projektet genomfördes 2015. Jag gjorde det visuella konceptet från logotyp till grafik och färger för den nya tidningen. Typografin är ett samarbete mellan mig och Jens Nyström, AD på tidningen vars värdefulla tillägg gjorde typografin till en helhet. Läs mer om typsnitten på Iris Media.

Tidningens layout är skapad avdelning för avdelning av Tove Harström, då tidningsformgivare på Iris Media.

Det strategiska arbetet från grafisk koncept och idéarbete kring den nya tidningens innehåll har gjorts i ett tätt samarbete och täta avstämningar med tidningens redaktion.

Den nya tidningsformen från färgskala till typografi är framtagen med tanke på tidningens papper, format och nya inriktning. Tidningens grafiska identitet har sin bas dels i användningen av grafiken, bland annat ett symboltypsnitt som jag skapat specifikt för tidningen samt en kombination av de karaktäristiska rubriktypsnitten.

Jag har också tagit fram webbtidningens uppdaterade form. En enkel, smidig och funktionell mini-redesign som på ett enkelt sätt lyft den befintliga webbtidningens form ihop med det nya tidningskonceptet.

Det här är den nya formen

Omslag

Redigering/form av Jens Nyström, Jusek och Tove harström, Iris Media. Logotyp och grafisk koncept av Jonas Melcherson.

Inlaga

I den här tidningen, med så här vana tidningsläsare har vi gett uppslagen en kraftfull inramning men vi har tonat ned avdelningsmarkörer och vinjetter så att de är mer diskreta.

Det ger även redaktionen möjlighet att inom en återkommande grafisk form som i sig skapar igenkänning arbeta friare med mallarna för att variera ämnen och struktur för innehållet.

Kostnadseffektiv redesign av webben

I samband med tidningslanseringen gjorde vi en mindre men effektiv uppdatering av tidningen webb som byter adress från jusektidningen.se till tidningenkarriar.se.

Varukorg
sv_SESvenska