fbpx

Lägg till din rubriktext här

Rod.se får ny design och nytt CMS med Drupal

Riksdag & Departement har fått en nu webb med tydligare nyhetsprägel. Efter höstens design- och strategiarbete har jag under december och januari byggt en ny publiceringsplattform för rod.se med open source-ramverket Drupal. Tidningens nya sajt, som har med sig hela sin gedigna historik är snabbladdad, lätt för Google att indexera och gör det lätt för redaktionen att hålla ett högt nyhetstempo.

[bc_group] [bc_collapse title=”Läs mer” open=”n”]

Nylanseringen har gett utslag i trafiksiffrorna. 14 dagar är en för kort period för att ge pålitlig statistik, men det ser lovande ut. Besökarantalet ligger 34 procent över motsvarande period före lanseringen. Antalet sidvisningarna står för den största förändringen och har ökat med 85 procent utan att den genomsnittliga besökstiden på webbplatsen har förändrats märkbart.

Det blev tidigt tydligt vilka verktyg som behövdes för här projektet. Open source-plattformen Drupal ger den flexibilitet och möjlighet till förfining och anpassning som krävdes. Med drupalmoduler som Views och Content Construktion Kit kunde vi skapa exakt de topplistor och funktioner som redaktionen ville ha.

Indelningen av innehåll i dels politikområden och dels en kronologiskt beslutsprocess var ett annat önskemål från redaktionen. En unik kategorisering som tillsammans med både geografiska taggar och traditionella ämnestaggar kommer att fylla sajten med mycket intressant data att bygga framtida funktioner av.

Andra intressanta nyheter är möjligheten att skapa rss-flöden av vilken tagg som helst och twitterflödet som visar twittrande riksdagspolitikers förehavanden i realtid.

[/bc_collapse] [/bc_group]
Varukorg
sv_SESvenska