Jag startar eget!

16 juni 2016

Med start i september arbetar jag vidare med det jag gjort från byråer och medieföretag. Jag fortsätter under egen flagg. Men inte ensam.

Det finns många möjligheter till nya intressanta arbetssätt.

För den bransch jag fortsätter verka i visar den mycket spännande tendensen: friare och mindre formellt sammansatta allianser av duktigt folk gör allt fler och allt större bra arbeten. Som handplockade byråer.

Både mediehus och konsultorganisationer har sedan några år skurit egna fasta kostnader och tar in rätt resurser och kompetenser just-in-time. Samtidigt har de samlade mediebranscherna fortfarande en enorm finansiell omsättning och det finns massor med nya utmaningar och möjligheter att skapa bra produkter.

Jag kommer framöver att ha tät kontakt och ett nära samarbete med de duktiga personer och inte minst de företag jag arbetat för och med. Röja runt och både ge konsultkollegor och produktionsbyråer nya arbeten samt ge kunder bra leveranser.

Jag har själv valt att ta det här steget och kommer att fortsätta arbeta nära min tidigare arbetsgivare, som jag har ett lika bra samarbete med som tidigare.

15 år som art director, webbdesigner, affärsutvecklare och byrå-VD. Väldigt kul och inspirerande att ta med erfarenhet till ett helt nytt sammanhang och ett nytt arbetssätt.

Jag kommer att erbjuda

• Webbdesign (naturligtvis), grafisk form och visuell identitet.
• Energigivande utvecklingsarbeten.
• Illustratation och koncept för omslag mm.
• Ledning av både projekt och kreativa team när upplägget är rätt.

Var ska jag sitta? Det blir också spännande. Troligen tillsammans med andra som gör liknande saker. Det kan bli centralt i Stockholm, men jag kommer helt säkert även att vara verksam på Lidingö. Där jag tror att man kan få mycket uträttat som webdesigner med lokal verksamhet. En småstad med ca 50 000 invånare och många bra företag ska ha en egen, lokal webbkonsult.

Det nya arbetssättet ger mig också bättre möjligheter att balansera tiden för att ge mer utrymme till mitt konstnärsskap. Det senaste året har jag återupptäckt måleri, som tidigare i mitt liv betytt väldigt mycket. Men som inte haft mer utrymme än som avkoppling under många år. Där finns det så mycket mer att få ut och prestera. Vilket jag nu får möjlighet till. Tidpunkten att ge det en rättvis chans är helt klart nu.

Men först önskar jag alla en fin sommar.

Början av september som sagt.

// Jonas M