De badande barnen i Shrinaga

Kashmir. Ett land jag drömde om att se och jag tog chansen under en resa till Indien och Nepal. Någon typ av resa vare sig Kashmir och Nepal är betydligt osäkrare nu än 1999. Det var ganska precis då, när jag var där det vände till det sämre igen. Efter några veckor visade det sig att Kashmir inte hade fått den frid och säkerhet som de hårt krigsdrabbade människorna förtjänade.

Jag på en buss från en av de absolut vackraste platserna på jorden med en hastigt improviserad bussresa, med några inslag av drama. Som att ”låna” husbåtsfamiljenbs Shikara (kanot) en halvtimme före gryningen.

Med mig fick jag oförglömliga minnet av de rofyllda paddelturerna runt staden Shrinagars kanaler. De typiska kanoterna Shikara glider ljudlöst under låga broar och vackra trähus. Ett mycket trevligt sätt att se staden.

Den här målningen är mina minne från en tidig morgon då jag paddlade till den flytande marknaden för att köpa nybakat bröd, från brödbåten bredvid DVD-båten. Den här morgon hoppade tre skolbarn i vattnet, precis framför båten. Målningen visar mina minnen från barnen och de vackra gamla husen som vetter mot vattnet.

Ser ni det öde huset? Familjen som bott i det har tvingats fly till Jammu, den andra delen av delstaten.

Olja på duk, 116 x 59 cm.