fbpx

Legg til overskriftsteksten din her

Grafisk profil for NOX

Logotyp, grafisk profil, ny webbplats och powerpointmallar
18 desember 2018

Grafisk profil for NOX

Logotyp, grafisk profil, ny webbplats och powerpointmallar

Det här är NOX nya grafiska profil. Ny logotyp och ett nytt visuellt tilltal – på alla plan. Ljust, unikt och inte likt något annat i NOX bransch.

Jag har hjälpt NOX från logotyp och val av typsnitt till grafiskt manér och produktion av en ny webbplats, mallar till alla Officeprogram, sociala medier-kanaler och all annan kommunikation.

Logoen

Arbetet med logotypen har slitit ut ett tjugotal mer eller mindre fantastiska idéer. Många av dem riktigt, riktigt bra – fram till den punkt då jag och Madeleine Harju på NOX sent en fredagseftermiddag satt i företagets gamla lokaler på Oxtorgsgatan. Då fick jag korn på någonting långt bak i huvudet. Fram växte en helt oregelbunden, handritad ordbild, inget linjerade, X:et hängde för högt i luften över O:et – och vi älskade det från första sekunden.

Den förskjutna optiska mittpunkten gör det dessutom svårt att centrera den maskinellt. Den har helt enkelt för mycket karisma för det, brukar vi säga.

Typografi

Vi kombinerar typsnitten Geomanist och Playfair. Kombinationen med serien Playfair från Google fonts är en skön matchning och ger oss många möjligheter att verkligen ta i när vi skapar ordbilder som lyfter fram starka budskap.

Geomanist är viktigast. Stilen har en tilltalande form, ren och elegant, med en kombination av geometriska former och humanistisk rytm. Geomanist är skapat av Atipo, en liten studio av de spanska kreatörerna Raúl García del Pomar och Ismael González. Det vackra teckensnittet finns i 18 stilar – från den eleganta och delikata tunna vikten Thin till den extremt kraftiga Ultra-vikten. Att kombinera dem och leka med kontrasterna, den udda x-höjden och de varma formerna är en njutning. Kerning går som en dans – ligaturerna är många och extremt välgjorda.

Grafisk profil – färgerna och grafiken

Grafiken är en rytm, ett beat som pulserar ut från logotypen. eller från ett moln som i sig är en expanderad bullig och fluffig siluett av logotypen. Eller av hjärtat – passion, kärlek och tillit är en attityd som tar plats bland de absoluta kärnvärdena i NOX. Besök dem på Brahegatan så fattar ni. Inte bara för att de titt som tätt utbrister Amore!

Exempel ur den nya designen

Grafiken pulserar. Både den inre helfärgade ytan och ringarna som strålar ut från den.

Ny webbplats

Skapad i Squarespace och navet i företagets nya utseende. 

Dessutom med en mängd trevliga trix i gränssnittet.

Om NOX

Att ge NOX en ny grafisk profil. Tänk er, väldigt kul – och inspirerande – eftersom jag själv befinner min mitt i målgruppen för företagets framtida vision. Resultatet av arbetet rullas ut under september och har fått ett mycket varmt mottagande.

NOX hjälper både egenföretagare och beställande företag i behov av riktigt bra kompetens. NOX gör mycket för att bygga framtidens arbetsmarknad genom att förbättra marknaden för egenföretagare och alla individer som drömmer om friheten som egenföretagare, gig-are, senior advisor, entreprenör eller frilansare inom IT och digitalisering i stort.

Handlekurv
nb_NONorsk bokmål